Σχετικά με το Γραφείο

Σχετικά με το Γραφείο

01

Η Ομάδα μας

angelou+pappas architects

Βαγγέλης Αγγέλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου (1961) σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1988). Ως φοιτητής βραβεύτηκε με το βραβείο Δημητρίου Θωμαϊδη και με το βραβείο του ΤΕΕ. Ως ελεύθερος επαγγελματίας και για μία πενταετία συνεργάστηκε με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιάννη Κίζη και συμμετείχε σε μεγάλα έργα αποκαταστάσεων και ανακαινίσεων.

Από το 1993 ίδρυσε και μέχρι σήμερα διατηρεί γραφείο μελετών και κατασκευών κτιριακών έργων στη Χαλκίδα. Έχει εκπονήσει πλήθος ιδιωτικών και δημοσίων έργων, ορισμένα από τα οποία έχουν δημοσιευτεί και βραβευτεί. Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει σημαντικά κτήρια κατοικιών και πολυκατοικίες που αποτέλεσαν ορόσημα (…). Συμμετείχε στην αποκατάσταση του κτηρίου Αβέρωφ του ΕΜΠ, η μελέτη του οποίου βραβεύτηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο της “Europa Nostra”.

Δεξιότητες

angelou+pappas architects Spiros Pappas, Architect & Engineer

Σπύρος Παππάς

Ο Σπύρος Παππάς (1973) σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1998) και έλαβε Master of Architecture στο Λονδίνο (MA in Architectural Design, Bartlett UCL, 2001) από όπου αποφοίτησε με διάκριση (distinction). Εργάστηκε στο φημισμένο γραφείο Alsop Architects (2002 – 2003) συμμετέχοντας σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (Liverpool 4th Grace – 1ο βραβείο) και διεθνή έργα (OCAD Τορόντο).

Από το 2003 εντάχθηκε στο δυναμικό του γραφείου και εκπόνησε πλήθος από ιδιωτικά και δημόσια έργα στην Ελλάδα. Συμμετείχε επίσης σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπου και διακρίθηκε (3ο βραβείο στην ανάπλαση της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας, 3ο βραβείο στη μετατροπή του βιομηχανικού κτηρίου της Αρέθουσας στη Χαλκίδα σε διαχρονικό μουσείο κ.ά). Έργα του είναι κατοικίες, ανακαινίσεις αλλά και έργα δημόσιου χαρακτήρα όπως πλατείες, σχολεία, διαμορφώσεις κοινόχρηστου χώρου κλπ.

Δεξιότητες

02

Οι Υπηρεσίες μας

Παρέχουμε υπηρεσίες σχεδιασμού, επίβλεψης και επιστασίας κάθε οικοδομικού έργου μεταξύ των οποίων νέες διαρρυθμίσεις, διακοσμήσεις και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου. Ιδιαίτερα στον κλάδο των ανακαινίσεων αναλαμβάνουμε από μικρές ανακαινίσεις μέχρι αποκαταστάσεις μεγαλύτερων έργων και διατηρητέων μνημείων.

Με την επιστασία το έργο κατασκευάζεται από εμάς και ο εργοδότης έρχεται σε επαφή μόνο με το γραφείο μας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το γραφείο μας είναι:

Άδειες δόμησης, Κατασκευές, Ανακαινίσεις, Aυθαίρετα, Ενεργειακά πιστοποιητικά, Τοπογραφικά, Κτηματολόγιο

03

Η Φιλοσοφία μας

Ο ιδιαίτερα επιμελημένος σχεδιασμός είναι απαραίτητος για κάθε έργο οποιασδήποτε κλίμακας ή μεγέθους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των ιδιαίτερων απαιτήσεων του κάθε πελάτη, μέσα στα πλαίσια του επιθυμητού προϋπολογισμού επένδυσης υπολογίζοντας ταυτόχρονα τις πλέον οικονομικά αποδοτικές λύσεις.

Η καινοτομία στον σχεδιασμό, οι νέες τεχνικές στην κατασκευή η χρήση νέων υλικών βιοκλιματική προσέγγιση, ο προσανατολισμός και ηλιασμός, η εργονομία, η άνεση, η σωστή θερμομόνωση, η βέλτιστη ψύξη – θέρμανση, το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, οι έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές εφαρμογές είναι παράγοντες που επιδρούν στον σχεδιασμό και έχουν αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας λύσεις.

04

Κριτικές

05

Το Χρονοδιάγραμμά έργων μας

Διαχείριση έργου είναι η εφαρμογή γνώσης, δεξιοτήτων, εργαλείων και τεχνικών στις δραστηριότητες του έργου ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. Η διαχείριση ενός έργου πραγματοποιείται σε διάφορες φάσεις .

Η διαχείριση ενός κατασκευαστικού έργου είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο αντικείμενο και απαιτεί πολλές ικανότητες και ένα ευρύτερο πεδίο γνώσεων προκειμένου να γίνει μία αποτελεσματική διαχείριση.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε ένα έργο εξαρτάται από 4 βασικές παραμέτρους:

  • Το εύρος του έργου
  • Το χρόνο
  • Το κόστος
  • Την ποιότητα

2018

Three Residences in Voleri district, Chalkida

Δύο νέα έργα έλαβαν άδεια οικοδομής

Δύο νέα σπίτια πήραν άδεια οικοδόμησης και άρχισαν να κατασκευάζονται.

  1.   Οικολογική και βιοκλιματική κατοικία στον Θεολόγο της Φθιώτιδας.
  2.   Τρεις κατοικίες με πισίνα στην περιοχή Βολέρι, Χαλκίδα

2016

Restoration of the Municipal Market of Chalkida

Η πρόταση βραβεύτηκε με το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με το  Γραφείο Κίζη

Αποκατάσταση & ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της γειτνιάζουσας Πλατείας Εμπόρων.

Η πρότασή μας αίρει την πολυδιάσπαση του συνόλου Δημοτικής Αγοράς και Πλατείας, καθιστώντας την Αγορά τμήμα του αστικού ιστού, απρόσκοπτα προσπελάσιμο από παντού. Αυτό γίνεται με τον σχεδιασμό μιας ενιαίας επιφάνειας, η οποία εισδύει στην Αγορά σε δύο στάθμες: στην άνω, της οδού Βενιζέλου και στην κάτω, της οδού Κριεζώτου.

Η επέμβαση για την επίτευξη του σκοπού είναι η ανάπλαση των επιφανειών της Πλατείας και πεζοδρόμηση μέχρι τις οικοδομικές γραμμές, ώστε να προκληθεί σύμμετρη ανάπτυξη εμπορίου και αναψυχής τόσο στον πυρήνα της Δημοτικής Αγοράς, όσο και στην πέριξ περιοχή.

2014

Μουσειολογική μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας “Αρέθουσα”

Στο αποκατεστημένο κτήριο του παλαιού εργοστασίου της Αρέθουσας σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν υπό την επιστασία μας οι μουσειακοί χώροι των εκθεμάτων και προθηκών του διαχρονικού Μουσείου Ευβοίας “Αρέθουσα”.  Ως εκθεσιακοί χώροι αξιοποιούνται οι όροφοι του κεντρικού τμήματος, οι πτέρυγες, τα πατάρια και το νότιο πρόσκτισμα.

Η αρχιτεκτονική πρόταση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων το 2015.

 

2012

Apartment building at 26 Miaouli Street in Chalkida

Το γραφείο μας ολοκλήρωσε την πολυκατοικία στην οδό Μιαούλη 26 στη Χαλκίδα

Η πολυώροφη πολυκατοικία αποτελείται από 8 διαμερίσματα, 6 θέσεις στάθμευσης και αποθήκες. Ο προσανατολισμός των διαμερισμάτων είναι προς τη θέα και τη θάλασσα της παραλίας “Σουβάλα”.