Floor Addition in a two-story building in Chalkida

Floor Addition in a two-story building in Chalkida

Our office is currently refurbishing a two-story building in Artaki, Euboea, adding living space on a large unused terrace and empty space into contemporary modern living space by creating a flow through common and private areas. 

The addition of a floor (attic) was requested to serve the needs of the family living on the 2nd-floor apartment. In addition, a redesign of the terrace leads to a multi-purpose open space on the top of the building to serve the needs of the property.

The studio has extended the existing apartment by demolishing part of the slab and articulated the existing apartment and the new attic with a singular wooden strip staircase which becomes an integrated piece of furniture.

During the design, the appropriate location of the openings is taken into account, depending on the requirements of solar, natural lighting and ventilation and the correct location of the functions depending on the use and the comfort requirements.

Share post: